RTVNoord | 50 personen | Social Chaos | 6 september 2014 | Bedrijfsuitje te Groningen

Of een lokatie in de binnenstad oké was voor ons jaarlijkse personeelsuitje? Verbaasd keek ik op. Binnenstad? Bedrijfsuitje Groningen. Leuk, maar handig? Inspirerend? En wat als het nu heel mooi weer wordt?
De lokatie hangt samen met een GPS-spel dat we willen gaan organiseren. Dat moet eigenlijk in de binnenstad. Mijn verbazing nam toe. Het traditionele personeelsuitje-idee van ruimte, zon, vrijheid, water, strand, bos en wuivend riet kreeg een deuk.
Het wordt hartstikke leuk, werd mij verzekerd. Tsja, als je wilt werken op basis van vertrouwen en zelfstandigheid, dan moet het maar.
En o ja, we gaan in groepjes een spel spelen tegen elkaar. Een soort speurtocht. Het spel bevordert het groepsgevoel en -denken. Met gebruik van alle denkbare vormen van social media. Spelenderwijs leer je daar gebruik van te maken. Voor ons bedrijf onontbeerlijk voor de toekomst.
Een diepe zucht. Weg terrasjes, koffie met appelgebak, koud biertje en de nodige bitterballen.
We moeten dus gewoon aan de slag!
Terug kon ik niet meer.
De dag zelf: het was mooi weer in september. De terrassen zaten bomvol. Een deel van ons zat de hele middag binnen. Geconcentreerd. De wil om te winnen. Geënthousiasmeerd door een geweldige groep mensen van Neverrest, die ons (streng doch rechtvaardig) de hele middag begeleidden en bezighielden.
Het was mooi! Heel mooi. Het meest memorabele uitje “ever”.
En nu maar hopen dat die social media zijn vruchten gaan afwerpen….

Scroll naar boven